Ambleteuse - maandag 5 september

Na het ontbijt om 10.00 uur vertrokken richting kust West Frankrijk, volgens de routebeschrijving van Gerard. Nieuwpoort-Bad medicijnen gehaald bij de apotheek vanwege pijn in mijn rug.

Route des Dunes. Calais doorgekomen met behulp van de navigatie. Boodschappen onderweg gedaan bij de Lidl in Calais en bij de auto geluncht.

Cap Gris Nez bezocht. Cap Gris-Nez (Nederlands: Kaap Zwartenes; verouderd: Swartenesse, "zwarte nes"; een nes is een landtong) is een kaap aan Het Kanaal bij de Franse gemeente Audinghen in het departement Pas-de-Calais. De top ligt 50 m boven de zeespiegel.

Cap Gris-Nez ligt 16 km ten zuidwesten van Cap Blanc-Nez. Dit stukje van Frankrijk ligt het dichtst bij het Verenigd Koninkrijk. De benaming van de kaap is Oudnederlands van oorsprong waarbij nez verwijst naar het Oudnederlandse nesa of vooruitstekend stuk land in zee.

Weer was wat nevelig, desondanks een wandeling gemaakt van 520 meter naar beneden, naar de toiletten. Toen wij weer boven waren nog een lange wandeling gemaakt naar het echte uitzichtpunt. Konden Engeland niet zien vanwege de nevel.

Doorgereden tot Ambleteuse.
De moeder van de restaurant eigenaar runde tot ons geluk een chambre d’hôtes, La Coccinelle, kamer in het huis. Wij waren die dag vrij lang doorgereden.

SLIDESHOW
<OVERZICHT>