Plérin - donderdag 15 september

Na een heerlijk ontbijt met nog twee Franse dames, een gekwek van jewelste, zijn wij naar Saint-Jacut-de-la-Mer gereden en hebben bij Pointe du Chevet genoten van een prachtige uitzicht over rotspartijen en mosselvelden.

In Matignon een klein plaatsje koffie gedronken en een broodje bij de bakker gehaald en al wandelend op gegeten.

Fort la Latte bekeken vanuit de verte niet bezocht wel erom heen gewandeld en mooie foto’s gemaakt. Daarna onze weg vervolgd naar Cap Fréhel.

Cap Fréhel is een landtong aan de Smaragdkust (Côte d'Emeraude) in noordoost Bretagne. Het is het meest noordelijke punt van het rotsachtige voorgebergte tussen de steden Saint-Malo en Saint-Brieuc.

De kaap, is beschermd natuurgebied verklaard en staat bekend om zijn steile rotswanden en als broedplaatsgebied van talrijke vogelsoorten. De rotswanden, met een hoogte van 70 meter, bestaan uit rode zandsteen, zwarte leisteen en roodachtige granietstenen.

Sommige grillige gevormde rotsblokken hebben, vanuit een bepaalde punt gezien, eigenaardige vormen, wat namen opleverde zoals o.a. "De hoed van keizer Napoleon" en de "Varkenskop".

Aan de kaap zijn twee vuurtorens gebouwd.. De tweede en nieuwere vuurtoren die in 1950 nog werd verhoogd, kan op gezette tijden beklommen worden.

Pléneuf-Val-Andrré wat gedronken en kaarten gekocht om te versturen.

Doorgereden naar Plerin waar wij laat in middag een kamer in het Brit hotel hadden geboekt .'s Avonds heerlijk in het bijbehorende restaurant gegeten.

SLIDESHOW
<OVERZICHT>