Douarnenez - maandag 19 september

Om 11.00 uur waren wij in Brest. Op maandagochtend is alles dicht. Toch het centrum opgezocht en aan de haven mooie foto’s gemaakt van de oude marine gebouwen. Monoprix was open en uiteindelijk hebben wij daar onze blauw wit gestreepte Bretonse truien gekocht.

Wel nog wat gedronken in Brest en In Lanveoc aan de kust koffie gedronken en een lekkere sandwich gekocht. Daarna doorgereden naar Camaret-sur-Mer, Pointe de Penhir.

Hele mooie plek met prachtige rotspartijen. Gerard heeft zich in allerlei bochten gewrongen om hier de beste plaatjes te maken. Was soms heel gevaarlijk.

De Pen-Hir (Breton Beg Penn Hir) is een punt van het land gelegen in het schiereiland Crozon in Bretagne.

Het is gelegen in het zuidwesten op het grondgebied van de gemeente van Camaret-sur-Mer. Op een heldere dag zie je de Raz en het Ile de Sein, alsook het eiland Ouessant en de Pointe Saint-Mathieu.

De steile kliffen, lang, met een hoogteverschil van ongeveer 70 meter met de Iroise Zee, worden daarom vaak gebruikt voor het beklimmen.

Daarna doorgereden naar onze overnachting chambre d’ hôtes a Douarnenez in Douarnenez. De gastheer was een zeer gewaardeerde freelance sportfotograaf in Frankrijk. Gegeten aan de haven bij l Ésquisse. Een hele tippel, de straten liepen stijl naar beneden!

SLIDESHOW
<OVERZICHT>