Penmarch - dinsdag 20 september

Na een gezellig ontbijt met de eigenaar doorgereden naar Pointe du Van (oud klein kerkje) en Pointe du Raz. Pointe du Raz is een kaap aan de Finistère, regio Bretagne. Deze kaap is 72 meter hoog en steekt ver in zee. Het is mede met de Pointe Saint-Mathieu de verst uitstekende westelijke kaap van Bretagne en Frankrijk. Het was erg commercieel. Dure parkeerplaats en erg druk. Alleen koffie gedronken en wat cadeaus gekocht (placemats en kleding voor de kleintjes).

In Audierne/Esquiben op een bankje aan de rand van de zee genoten van de zeillessen van een groep kinderen, terwijl wij een broodje aten. Hadden zo uren kunnen blijven, niet gedaan.

De kust gevolgd tot aan Pointe de Penmarc’h en overnacht. Prachtige plek met schitterende rotspartijen. Penmarc’h Chambre et Tables d’Hôtes Maison des Roches. Leuke mensen met een prachtig huis, zeer chique. Toen wij laat in de avond na het eten thuis kwamen, werd de deur opengedaan door een beetje boel beschonken eigenaar en eigenaresse.

Deze overnachtig lag zo'n 80 meter van de kust. 's Avonds bij La Glacerie zat Gerard aan de langoustines en ik aan de salade met lagoustines.

SLIDESHOW
<OVERZICHT>