Vannes-2 - zaterdag 24 september

Vroeg op om de boot te halen. Na een mooie tocht, met uitleg in het Frans, kwamen wij anderhalf uur later op het eiland Ile aux Moines aan. Daar was het behoorlijk druk met bezoekers en sporters. L’ile aux Moines (Enizenac'h in Breton, de naam betekent eiland van de monnik (s)) is een gemeente in de Morbihan departement in de regio Bretagne.

Het is het grootste eiland in de Golf van Morbihan. Het is een van de twee eiland-gemeenten van de Golf, de andere is Île-d'Arz. In het centrum van het eiland waren de festiviteiten rondom de prijsuitreiking van een hardloop-evenement. Veel omhoog gelopen. Ook hier weer een uitzichtpunt waar wij naar toe zijn gelopen, langs oester- en kwabkwekerijen en andere bezienswaardigheden.

De terugweg was vermoeiend omdat de weg omhoog liep. Uiteindelijk was er een weg naar de kust en haven.

Op weg naar de boot bij een zoutwinkeltje wat Bretonse zoutmixen gekocht en door het gezellige gekwek met de eigenaar heb ik mijn camera laten liggen. Dom, dom, dom...!

Op de heen- en terugvaart kwamen we in de haven van Vannes langs een grote trimaran (de MIRABAUD van het professionele Sprindrift racing team) die op de kade lag. Ons werd verteld dat dit de grootste en snelste trimaran in zijn klasse was. Een meter of veertig lang!!! Vaart met snelheden zo rond de veertig kilometer per uur, zover ik heb begrepen...
Op het internet wat nadere informatie gevonden: klik HIER of HIER

Na afloop Tapas gegeten aan de haven van Vannes. Helaas bleek bij terugkomst bij le Petit Etang dat wij een andere kamer hadden. De eigenaresse was zo vriendelijk geweest om al onze spullen naar de andere kamer te verhuizen.

SLIDESHOW
<OVERZICHT>